středa 16. července 2014

Epita 9

Epita 9

 
Do této cesty jsem se zatím nepouštěl, protože jsem měl v Holštejně rozlezené jiné cesty. V pondělí 7.7. 2014 jsem jel do Holštejna s Ríšou. V ten den mě napadlo, že bych ji mohl zkusit. Do cesty jsem nastoupil velice opatrně, protože je těžké 1. cvakání. Trvalo mi, než jsem tam našel chyty, ale když byla 1. preska cvaknutá, bylo vyhráno. V 1. pokusu jsem si několikrát odsednul či spadnul. Vypadalo to tak nadějně, že jsem si říkal, že to druhým pokusem zbombím. Jen kdyby nebylo takové teplo. Ten den bylo kolem 30-ti stupňů, tak jsem se hrozně potil.
 
Po pár krocích v druhém pokusu jsem se strašně potil. Ruce jsem měl celé mokré, pořád jsem musel mágovat a i tak to nepomáhalo. V klíčovém bouldru jsem spadl. Tak příště.
 
Příště přišlo velice brzy a to v sobotu 12.7.2014 kdy jsem jel do Holštejna s Michalem Halvou, Vaškem Jarolíkem a pak za námi přijel i Vláďa. Do Epity jsem nastoupil s vidinou, že to chci dát na RP a hned v prvním pokusu (v ten den). Tedy celkově na 3. pokus.
 
Jak to dopadlo? Koukněte na video 
 
 


Pohled do budoucna 8+/9- FLASH

Když se daří



Radost z přelezu Pohled Do Budoucna. Foto: INK
31.5.2014 jsme s Inkou, Markem a Mončou vyrazili do Sloupu - Staré skály. Měl jsem v plánu si dát Pohled Do Budoucna a pak zkusit přelézt Moon Light Shadow 8 na OS.
 
Potěšilo mě, že Inka chtěla lézt Pohled Do Budoucna. Hned mě napadlo, že bych to mohl zkusit na Flash. Několikrát to krokovala, ukázala mi kroky.


Po asi hodině jsem se odhodlal k přelezu. Sice jsem byl nerozlezený, ale to nedělá problém. Jen jsem měl strach, aby mi nepromrzly prsty.
 
Tak jsem chvilku před přelezem šahal na skálu a pak je prohřál. No i tak to nakonec moc nepomohlo.
 
 
 




 
 
Cestu Pohled Do Budoucna 8+/9- se mi podařilo vylézt na Flash. Nahoře jsem měl namále, protože jsem si špatně přehodil nohy, nohu za lanem a k tomu ten odlez. Navíc ruce jsem měl totálně promrzlý a tak nahoře při držení malého hrůtku jsem spíš jen doufal, že něco držím, protože jsem to vůbec necítil. Měl jsem velkou radost, že se to povedlo.
 


Foto z flash přelezu. Foto by: Inka Matoušková

Moon Light Shadow OS. Foto: Inka Matoušková
 
 
Za pár hodin jsem nastoupil do Moon Light Shadow s úmyslem vyléz tuto cestu na OS. I přes různé nástrahy cesty se mi to podařilo.
 
Radost byla na místě. Po dolezu jsem začal pokukovat po Direkt variantě. Při slanění dolů jsem si zkusil (asi 3x) program kroků k řetězu.
 
Po několika minutovém odpočinku jsem to zkusil. A hned se cesta Moon Ligh Shadow Direkt 8+/9- na 1. pokus podařila přelézt.
 
 
Pohled Do Budoucna 8+/9-. Foto: Inka Matoušková

Poděkování: Inka Matoušková (foto), Marek Stehlík, Monika